Hvad er Body-SDS?

Body SDS behandling er for alle. Unge som gamle, spændte som hypermobile, og med eller uden skavanker. Det er til alle med fysiske, psykiske, eller mentale udfordringer. Eller bare for dig, der ønsker en ”god oprydning” i den rygsæk af indtryk, vi alle bærer på.

Body SDS er en alternativ behandlingsform, som fokuserer på hele din krop og dit sind. Behandlingen er udviklet ud fra tanken om, at vores krop afspejler, hvordan vi går og har det. Det kan for eksempel være, at du er meget presset, og din krop dermed reagerer ved at skabe spændinger og ubehag. Det oplever de fleste af os, når vi har meget travlt, eller når vi blot skal have hverdagen til at gå op med arbejde, fritid og familie.
Her hjælper Body SDS, og her går jeg ind og arbejder med fysisk og psykisk ubalance, forebyggelse af sygdomme og vedligeholdelse af en sund krop.
Nogle synes det er alternativt – jeg synes det er meget ligetil.
Teorien bag Body SDS er dansk, og er ca. 50 år gammel. Selve navnet er en forkortelse for Body Self Development System. Det betyder, at der i behandlingen bliver arbejdet med dit velvære gennem din egen krop.

Læs mere om Body-SDS som behandlingsform her: www.body-sds.dk

Hvordan foregår en behandling?

Body-SDS konceptet bygger på overbevisningen om, at alle dele af kroppen hænger sammen. Jeg arbejder altid med hele kroppen – for eksempel kan en knæskade sagtens hænge sammen med en irritabel mave. Det er derfor, det er så vigtigt, at se på hele kroppen fremfor blot den del, der ”gør ondt”. Vi taler om din hverdag, dine udfordringer og dine ønsker og forventninger til behandlingen, og vha, behandlingen løsner jeg dine spændinger i muskulaturen, inflammationer i sener eller hævelser omkring leddene. Hermed bedres blod- og lymfecirkulationen, så affaldsstofferne fysisk såvel som psykisk forlader kroppen. Med min indføling og viden om kroppens anatomi/sammenhænge finder jeg frem til, hvor de grundliggende problemer udspringer. På den måde kan jeg behandle dine udsatte og sårbare områder.

Affaldsstofferne hober sig op over længere tid og kan give en del ubehag i kroppen. Derfor er det godt at få løsnet op og skabt gennemstrømning i systemet. Dit lymfesystem er også en del af dit immunforsvar, som jo er den funktion i din krop, der passer på dig og bekæmper udefrakommende irritationer og infektioner. Jeg behandler ud fra Body SDS´ principper med kontakt, indføling og pulsering i led og muskler, ved at trykke, bevæge og massere forskellige punkter og områder på hele kroppen.

Resultatet af at arbejde med alle disse teknikker på én gang, gør at kroppen virkelig løsner op, og jeg på den måde kan arbejde i dybden og lave et meget effektivt behandlingsforløb. Hvis man kun arbejder i overfladen, vil man ofte se, at ens udfordringer vender tilbage. Behandlingen kan således både være blød og hård, alt efter hvad der er brug for.

En Body SDS behandling skal mærkes. Det er en unik behandlingsform, der giver din krop de bedste betingelser for at være på toppen.

En anden ting jeg arbejder med, er din vejrtrækning. De fleste af os trækker sjældent vejret helt ned i maven. Ifølge Body SDS-teorien har vejrtrækningen meget at sige om dit velvære. Det dybe grundåndedræt er en vigtig del af behandlingen. Det aktiverer mellemgulvet og får dig til at falde til ro i din krop.

Det er vigtigt, at du drikker rigeligt med vand efter selve behandlingen. Du kan opleve, at du føler dig lettere og får ekstra energi. Modsat kan du også føle, at du bliver ekstra træt eller sulten, får hovedpine eller bliver følelsesmæssigt påvirket. Uanset hvad så lyt til dig selv og din krop – du er altid velkommen til at ringe eller skrive til mig i forbindelse med en behandling.

Hvad får jeg ud af en behandling?

Behandlingen renser din krop og psyke og er derfor ideel til at skabe velvære og balance i kroppen. Det handler nemlig om at følelsesmæssige tilstande såsom stress, sorg og vrede kan sætte sine spor i din krop. Det kan eksempelvis være via fordøjelsesproblemer, spændinger, infektioner eller allergi. Derfor vil du, udover en grundig behandling, lære en række værktøjer, som kan hjælpe dig med at håndtere de følelser og situationer, så de ikke bliver til vedvarende fysiske belastninger for din krop. Du behøver ikke at have et specifikt problem, som du vil have løst for at påbegynde en behandling. Body SDS er både en behandlingsform nu og her, men også en hjælp til selvhjælp og udvikling, idet du via de forskellige redskaber, lærer at arbejde med din krop og dit sind på en helt ny måde.

Typiske problemstillinger eller skader

Spændingshovedpine og migræne
Nakke-, ryg- og lændesmerter
Piskesmæld og diskusprolaps
Skulderproblemer, musearm og tennisalbue
Diffuse smerter og PC skuldre- og nakkeproblemer
Knæproblemer
Kæbespændinger
Fordøjelsesproblemer og oppustet mave
Vejrtrækningsproblemer

Andre kommer med ønsket om en mere holistisk tilgang, hvor jeg arbejder med at frigøre følelsesmæssige og mentale blokeringer gennem det kropslige arbejde. Andre igen har et psykisk udgangspunkt for behandlingen, og kommer for at få hjælp til at forløse stressproblematikker, bekymringer, tankemylder og/eller andre psykiske belastninger som f.eks. flyskræk, sorg, chok eller angst. Typiske fysiske og psykiske reaktioner på behandlingen. Jeg oplever ofte, at der kan komme fysiske og psykiske reaktioner under og efter en behandling. Overordnet er der ingen tvivl om, at behandlingen løsner kroppen og sætter gang i en selvhelbredende proces.

Typiske fysiske og psykiske reaktioner på behandlingen

Svimmelhed
Træthed
Prikkende fornemmelser i kroppen
Ømhed
Kortvarig utilpashed som f.eks. hovedpine, svimmelhed og /eller kvalme
Midlertidig opblussen af tidligere sygdomme og skader
Stor tørst
Hyppig vandladning
Stærkt lugtende sved/urin/afføring
Typiske psykiske reaktioner på behandlingen
Indadvendthed
Øget sårbarhed
Humørsvingninger
Vrede
Det er også normalt at dit søvn- og drømmemønster påvirkes

Hvad har du på under behandlingen?

Undertøj, trusser og BH for kvinder og underbukser for mænd.
Undgå helst bøjle-BH.
Du har et tæppe over dig under behandlingen.
Hvis man ikke ønsker at ligge i undertøj, kan leggins og en T-shirt gå an.

Body SDS behandling
VOKSEN

1 time
900,-

Body SDS behandling
PENS./STUD./BØRN u. 16 år

1 time
750,-

Klippekort til 3 behandlinger

Voksen 3 x 1 time
2450,-

Pens./Stud./Børn 3 x 1 time
2050,-

Køb klippekort hos maerk når du møder op til behandling. Klippekort er gyldigt 6 måneder.

*Tiden er inkl. af- og påklædning.
Body SDS behandlingen tager altid udgangspunkt i dit individuelle behov og du vil måske opleve behandlingerne forskelligt fra gang til gang.
Alle behandlinger starter med en kort samtale, hvor vi sammen afdækker, hvad behandlingens fokus skal være.

Giv et GAVEKORT

Det er muligt at få tilsendt gavekort pr. mail.
Gavekortet kan evt. laves personligt med navn på eller personlig tekst.